Linkek
Néhány, az e-learninggel kapcsolatos, illetve az interaktív tábla használatát segítő linket ajánluk.

Digitális tartalomfejlesztéshez kapcsolódó linkek gyűjteményeA tudástár történetéről, avagy az információmegosztás kialakulásáról, ehhez kapcsolódó szolgáltatásokról és a mögöttes menedzsmentről olvashatunk röviden, angol nyelven a Wikipéda forrásából.


Európa információs közösségének tematikus oldalára vezetjük az olvasót, ahol projektekről, pályázati felhívásokról és egyéb hírekről tájékozódhat.


A digitalizálás időszakában egyre összetettebb az oktatás, mint azt valaha is gondoltuk volna. A linkre kattintva az üzleti modellekről és a jogi menedzsmentről olvashatunk az e-learning kapcsán.

Interaktív táblához kapcsolódó linkek gyűjteménye27 európai országban végzett felmérés ismertetése áll az olvasók rendelkezésére az ICT használati szokásokról az oktatásban.
A jelentés információkat tartalmaz – összehasonlítva a 2001-es és a 2006-os helyzetet – az ICT-hez kapcsolódó technikai eszközök jelenlétéről és az internethasználatról az iskolákban, beszámol továbbá az előbbiekhez kapcsolódó tanári magatartásról, kompetenciáról és motivációról.


Az oldalon többek között a digitális tábla mibenlétéről, használatáról is olvashatunk. Több dokumentáció (matematikai fejlesztések, kommunikációs, nyelvi, irodalmi egységek) leírásaira bukkanhatunk, amelyeket gyakorlásképp használhatunk.


Egy linkgyűjtemény, amely teljes körű információt nyújt az érdeklődők számára az interaktív tábláról.


A Magyar Televízió 1-es csatornájának videotárába kalauzoljuk az olvasókat, ahol például a Válaszd a tudást című műsor korábbi adásai tekinthetők meg.


A fizika területén alkalmazott kísérletek bemutatását szemléltetik az oldalon található, ingyenesen letölthető szimulációk.


Mint a rövidítése is jelzi, ez az oldal az innovatív tanároké. Közösségi oldalként is funkcionál, ahol az oktatók megoszthatják egymással ügyes-bajos dolgaikat, mindemellett továbbképzési anyagok és érdekes cikkek tárháza.


Kedvenc idézetünk az aktívtábla weboldalról: „Egy kép többet ér, mint ezer szó“. Ezt már Comenius is tudta, csak közben mi elfelejtettük. Számos szaktárgy és próbatanítás található az oldalon.


Mire jó az interaktív tábla? A gyártó szemszögéből olvashatunk az oktatás dinamizmusáról.


Az interaktív táblák technikai- és szoftverlehetőségeiről olvashatunk egy rövid összefoglalót.
© Copyright Nemzeti Tankönyvkiadó - Perfekt Zrt. 2008